“Tu kluster but4 perut..” – Sharnaaz Ahmad ger4m, ‘s0und’ g3ng sakan bercuti

 

Setiap kali menjelang tahun baru, pasti akan ada sambutan yang dilakukan dengan mengambil cuti panjang untuk diraikan bersama ahli keluarga dan kenalan rapat.

Namun ketika pandemik Covid-19 yang melnda hampir seluruh dunia ini, rakyat dinasihatkan untuk sentiasa mematuhi Prosedur Operasi Standard (SOP) sewaktu merentas daerah mahupun negeri.

Berikutan itu, pelakon hebat Sharnaaz Ahmad memuat naik satu video menemp3lak segelintir individu yang bercuti tetapi tidak mematuhi SOP seperti tidak mengamalkan penjar4kkan fizikal


Menerusi video berdurasi selama lapan minit tersebut, pelakon drama Bukan Aku tak Cinta itu melepaskan ger4mnya kerana menyifatkan segelintir masyarakat sudah lupa mengenai perjuangan bagi memutuskan rantaian Covid-19.

“Mana kita punya akal, kita punya ot4k? Apa jadi saya tak faham, saya cerita pasal Langkawi sebab saya nampak benda ni

“Tu bukan Kluster New Year tapi Kluster but4 perut. Apa yang korang fikir? Saya tengok semua pantai tu semua tempat banyak peny4kit. Nak pergi bercuti tiada mas4lah tapi tengok sekarang banyak kes yang berkaitan Langkawi,” luahnya.

Dalam video tersebut lagi, pelakon berusia 35 tahun itu meluahkan rasa s3dih kerana segala tind4kan yang dilakukan oleh kerajaan seakan-akan tidak dipeduli oleh masyarakat.

“Kalau selamat boleh lah elok sebab imunisasi kuat. Kalau warga emas minta dijauhkan dan elak.

“Siapa-siapa yang baru balik dari Langkawi, saya doakan semuanya selamat. Fikirlah sebelum lepak dengan kawan-kawan lain. Sama-samalah kita jaga kita,” katanya.

Posting tersebut mendapat komen rakan artis dan pengikutnya yang rata-rata bersetuju dan juga meluahkan rasa tidak puas hati mereka kepada segelintir masyarakat yang tidak mematuhi SOP ketika berada di tempat ses4k.

‘Steady’ Sharnaaz!

Kesian kami orang Kedah jaga SOP

Terima kasih bersuara

Pentingkan diri sendiri

Semoga apa yang disampaikan oleh Sharnaaz sedikit sebanyak mampu membuka mata ramai orang agar sentiasa beringat mengenai bah4ya vIrus Covid-19 ini. Bersamalah kita mengh4puskan rantaian Covid-19!

Sumber: Instagram Sharnaaz Ahmad

Sumber OMM

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*