“Baju bukan dibeli dengan air l!ur,” Penganjur Terkilan Rizman Ruzaini ‘H4ntam’ Natasha Hudson

 

Rakan kongsi produk suplemen kesihatan Crystal C White, Nor Shahlina Abu mengakui agak terkil4n dengan jawapan balas Rizman Ruzaini berhubung busana ‘muslimahseksi’ yang digayakan pelakon, Natasha Hudson petang semalam.

Nor Shahlina berpendapat sebagai pereka fesyen terkenal, jenama duo popular itu tidak patut mel4tah dengan mengh3ntam balik waima siapa pun pemakainya

“Sebagai pereka fesyen, dia tak patut menghntam balik terhadap siapa pun yang memakai baju rekaanya. Termasuklah Natasha Hudson. Rekaan baju yang dianggap kntr0versi kerana kononnya mendedahhkan bahagian bahu dan betls Natasha berlaplk. Ia ada ‘lining’ dan bukannya ‘bareshoulderr’.

“Cara pereka fesyen itu menjawab seperti mrah dan seolah-olah macam hlna sangat Natasha menggayakan busana rekaannya. Sepatutnya dia ‘back up’ dengan cakap benda yang lebih elok dan bukannya menambah b4ra.

“Cara pereka fesyen itu menjawab memang seperti menghntam dan menghlna,” kata Nor Shahlina dalam satu kenyataan kepada Kosmo! Online sebentar tadi.

Tegas Nor Shahlina yang juga rakan baik kepada pengasas produk berkenaan, Datin Reena Zach, pereka fesyen itu sepatutnya bersifat neutral.

“Baju itu dibeli dengan duit dan bukan dengan air l!ur. Ia bukan busana yang ditajanya.

“Hormat sikit pembeli baju itu (merujuk kepada dirinya sendiri). Mereka peniaga yang menjalankan perniagaan fesyen sepatutnya faham dengan konsep ‘customer is always right,” katanya lagi.

Terdahulu petang tadi, Rizman Ruzaini terkejut saat mengetahui koleksi rekaannya itu dipakai selebriti bertudung.

Menurut Rizman, baju berwarna putih dengan gaya terdedah pada bahagian bahu tersebut telah dibeli seseorang yang tidak diketahui identitinya menerusi atas talian sejak tiga bulan lalu.

“Baju tersebut adalah koleksi pakaian pengantin yang telah dibuat sejak tiga tahun lalu dan telah dilelong dengan pot0ngan harga sebanyak 90 peratus.

“Sejujurnya, sebagai pereka baju tersebut, saya terkejvt dan agak kec3wa kerana si pemakainya seseorang yang berhijab.

“Sedikit sebanyak tindakan itu boleh menc4larkan imej dan reputasi jenama Rizaman Ruzaini yang telah bertapak sejak 15 tahun lalu,” kata Rizman.

Menurut Rizman lagi, dia telah banyak bekerjasama dengan ramai selebriti berhijab seperti Datuk Seri Siti Nurhaliza dan tahu bentuk pakaian yang bersesuaian dengan imej wanita menutup aurat.

“Sejujurnya saya marah juga apabila mendapat tahu dia (Natasha Hudson) yang memakai baju itu kerana dia berhijab.

“Rekaan baju tersebut direka untuk wanita freehair (tidak berhijab) dan pernah digayakan oleh aktres Fasha Sandha,” katanya.

Dalam pada itu, Rizman turut menegur penatarias yang menggayakan Natasha semalam supaya lebih peka dengan imej seorang wanita muslim yang berhijab supaya menjaga sensitlviti masyarakat.

Semalam, tindakan Natasha atau nama sebenarnya Natasha Liana Hudson, 38, apabila menggayakan busana yang seolah-olah menampakkan bahagian bahu ketika majlis pelancaran produk kecantikan Crystal C White heboh diperkatakan.

Bahkan, pakaian yang dipakainya juga mempunyai belahan pada bahagian belakang sehingga menampakkan betlsnya.

Sumber:mediakl

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*