Sasha Saidin Lengkap Ambil Dos Kedua Svntikan V4ksin Covid-19, Sekali Ini Yang Terjadi Padanya

 

Pelakon dan penyanyi Sasha Saidin mem4klumkan dirinya telah selesai lengkap mengambil dua d0s svntikan v4ksin C0vid-19.

Menurut Sasha, 45, v4ksin yang dikeluarkan syarikat f4rmaseutikal Sinopharm itu diterimanya di Hospital Emirates Field, Emiriyah Arab Bersatu (UAE) bersama suami, Sirhan Wahab kelmarin.

Saya rasa letih dan mengantuk

“Alhamdulillah semalam (kelmarin), saya dan Sirhan sudah melengkapkan v4ksin Sinoph4rm dengan mengambil d0s kedua selepas 21 hari menerima svntikan d0s pertama.

“Kami dimaklumkan oleh jururawat yang bertugas bahawa d0s kedua ini sebenarnya lebih kepada booster (pengg4lak) dan lebih ringan berbanding d0s pertama yang diambil sebelum ini,” katanya menerusi satu hantaran di Instagram.

Menurutnya, dia bersyukur apabila diberitahu bahawa kes4n sampingan yang dialami untuk svntikan dos kedua juga lebih ringan berbanding svntikan pertama yang boleh membuatkan seseorang mengalami dem4m, alergi dan sebagainya

“Sebaik pulang ke rumah daripada pusat v4ksin, saya rasa letih dan mengantuk manakala, Sirhan mengalami s4kit kepala.

“Bagaimanapun, dengan pengambilan p4racetamol dan tidur seketika, sebelum petang badan kami sudah berasa kembali okay seperti biasa.

“Buat masa ini, kami berdua baik sahaja, biarpun terus mem4ntau keadaan antara satu sama lain. Kami sudah kembali menjalani rvtin seperti biasa hari ini (semalam),” katanya.

Pada masa sama, Sasha turut menzahirkan ucapan terima kasih kepada kerajaan (UAE) yang memberikan svntikan v4ksin percuma kepada semua penduduknya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Princess Sayang (@sashasaidin)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Princess Sayang (@sashasaidin)


 

Sumber : Instagram Shasha Saidin, GEMPAK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*