“Doakan Kami Dapat Anak, Seorang Pun Jadilah”. Tergamam Tengok N0ta & Barang DitinggaIkan

Rezeki kita dengan orang lain tak sama. Kadang keluarga kita meriah dengan kehadiran anak-anak, tapi bagi orang lain berkahwin dah lama pun Allah belum bagi rezeki padanya. Tapi rezeki duit sentiasa tak put0s.

Hanya Allah yang tahu semua ini. Sebagai hambanya kita sentiasalah berdoa kerana doa dan usaha yang dilakukan ini pasti akan ada sinar kegembiraan dipenghujungnya jika kita yakin dan percaya..

Seperti apa yang dikongsikan oleh Ustaz Mujahidin dari Pusat Perubatan Islam Al-Mujahidin, beliau berkongsi kisah pasangan yang masih menanti kehadiran zuriat sendiri. Kisah ini sangat menyentuh hati kerana nampak usaha yang dilakukan oleh pasangan suami isteri ini.

Apa yang membuatkan saya cukup terkesan, mereka sanggup memberi sedekah dengan niat moga Allah memberi ganjaran anak padanya. Ini benar-benar menyentuh hati saya.

Tengok FB terbaca kisah yang dikongsikan oleh abang Food Panda. Melalui apa yang dikongsikan abang Food Panda dia mendapati terdapat sekeping kertas bertulis dekat bakul motornya berserta nota ringkas yang ditinggalkan.

Nota tersebut di tulis:

“Ada sedikit Bantuan Dari Kami,
Doakan Kami Di Kurniakan Anak Yaa…
Seorang Pun Jadilah

Saya terbaca kisah ini sebab ada orang tag saya. Dalam rumah tangga semua orang inginkan cahaya mata. Cahaya mata ini lah pelengkap dalam hidup bagi yang dah berumahtangga. Itu sebab orang sanggup buat apa sahaja untuk ikhtiar dapatkan anak.

Hanya orang yang rasa, mengalami sahaja yang tahu bagaimana rasanya tidak ada anak. Rasa sunyi, rasa sed!h, rasa tak0t kehilangan pasangan, rasa cembvru pada orang ada anak dan macam-macam rasa lagi.

Saya doakan agar si penulis nota ini dan semua yang masih belum dikurniakan cahaya mata yang membaca status saya ini, dipermudahkan Allah dikurniakan cahaya mata yang pertama, cahaya mata yang soleh dan solehah, dimurahkan rezeki yang melimpah ruah, diberi kebahagiaan dalam rumah tangga dan dipermudahkan segala urusan dunia dan akhirat. Amin Ya Rabbal Alamin!

Kredit: Ustaz Mujahidin (Pusat Perubatan Islam Al-mujahidin)

 

Via Pa&Ma 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*