Mohon rentas daerah ziarah kem4tian, gadis kec3wa dis1ndir anggota polis

Pergerakan merentas daerah dan negeri masih dilarang berikutan pelaksanan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dilanjutkan sehingga 18 Februari depan.

Bagaimanapun, jika keadaan terlalu mendesak seperti ada kem4tian dan sebagainya, rakyat perlu memohon surat kebenaran daripada pihak p0lis.

Baru-baru ini, seorang gadis yang menggunakan nama @libertinebabe di Twitter memaklumkan bahawa salah seorang insan tersayang dalam hidupnya baru sahaja men1ngg4l dunia.

Menurut gadis itu, dia dan bapanya tinggal di daerah berlainan jadi mereka terpaksa meminta surat rentas daerah di balai p0lis sebelum boleh menziarahi jen4zah.

Namun, gadis itu meluahkan rasa kec3wa kerana anggota p0lis yang bertugas ketika itu meny1ndirnya dengan kata-kata yang kurang elok.

“Biasalah nak raya Cina ni banyaklah alasan,” kata p0lis berkenaan seperti didakwa gadis tersebut.

Gadis itu menyifatkan p0lis berkenaan bersikap kurang ajar, walhal soal kem4tian bukan satu perkara yang boleh dijadikan bahan jenaka.

Siapa sahaja yang tidak s4kit hati bila ada orang mempermainkan kem4tian ahli keluarga. Memang tidak sensitif langsung!

Sementara itu, netizen turut meluahkan rasa mar4h dengan tindakan anggota p0lis terbabit dan ramai juga yang berkongsi pengalaman sama saat berurusan dengan pihak berkuasa itu.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Media Malaysia

Sumber : Wowberita

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*