“Mummy Mung Kecek Kelate Dok” Celoteh Anak Azhar Sulaiman Buat Ramai Geli Hati

Kasih Iris Leona merupakan anak perempuan kepada Pelakon dan Pengacara Azhar Sulaiman, Kasih yang selalu dihimpit kontroversi apabila tidak boleh berbahasa melayu dengan baik tetapi bercakap menggunakan bahasa inggeris dengan sangat baik malahan lebih baik daripada bahasa melayu.

Melalui perkongsian kasih melalui aplikasi Tik Tok menggunakan nama le yoooooo na, kasih meminta ibunya untuk bercakap menggunakan bahasa kelantan dengannya tetapi ibunya enggan untuk bercakap menggunakan bahasa kelantan.

Video:

Disebabkan itulah kasih menerangkan bahawa itulah sebabnya mengapa dia susah untuk bercakap mengggunakan bahasa melayu kerana tiada sesiapa ingin bercakap menggunakan bahasa melayu dengannya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leona (@kasihirisleona)


 

membesar dengan cara moden dan agak kebaratan mungkin juga menjadi satu isu kenapa Kasih Irish Leona tidak mampu untuk bertutur bahasa melayu dengan fasih tetapi itu tidak sama sekali menjadikan dirinya bukan orang melayu yang baik.

Komen Netizen:

 

“Pekat molek dio kecek”

 

“Kecek laaaa” Cute G1laaaa..

 

Jadi dari kita berfikir yang negatif, maka baiklah kita mendoakan semoga Kasih Irish Leona belajar untuk bercakap dengan baik satu hari nanti.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook   Berita Terkini

Sumber : Tiktok Kasih Iris Leona

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*