‘Suami KebuIur Nasi Pun Tak Masak,’ Rupanya Suspk Telah Muatnaik Status Ini di FB Dan Seakan Bagi Hint

Masala.h rmah tangga menjadi punca seorang lelaki bertndak kjam membu.nvh iste.rinya sebelum m.ayat wanita itu dilupu.skan di dalam kebun kelapa sawit di Bandar Penawar, Kota Tinggi dekat sini 1 Mac lalu.

Suspe.k yang bekerja sebagai pemandu jengkaut dipercayai sempat memuat naik beberapa hantaran di laman Facebook memberi gambaran rmah tangga mereka sedang bergol.ak pada bulan lalu.

Dikatakan lelaki berusia 43 tahun itu pernah menaikkan status me­ngenai pernikahan online pada 11 Februari lalu.

” PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) nak nikah senang (secara) online, tetapi hendak cari calon iste.ri susah semua pakai pelitup muka, tak nampak muka.

” Iste.ri pentingkan diri sendiri, suami kebulur nasi pun tak masak. Sabarlah insha-Allah nanti Allah gantikan iste.ri dengan yang lebih baik,” tulis lelaki itu di Facebooknya baru-baru ini.

Pasangan itu dipercayai dalam proses pencraian kerana poIis menemui surat fa.sakh di dalam rumah mereka.

Sebelum kjdian, pasangan tersebut dipercayai berte.ngkar sehingga didengari oleh jiran-jiran di rumah mereka di Taman Sri Saujana.

Dalam pada itu, seorang jiran yang enggan dikenali membe­ritahu, dia terdengar pasangan itu berte.ngkar pada malam Ahad lalu.

” Sehari sebelumnya, saya nampak dia (m.angsa) keluar be­kerja separuh hari. Pada malam­nya mereka berg.aduh.

” Esok pagi (Ahad) saya mendapat tahu dia hilang tidak balik ke rumah. Ada jiran membuat Ia.poran kepada poIis ke­rana curiga dengan tindakan suaminya,” katanya ketika ditemui di Taman Sri Saujana semalam.

Selain itu, difahamkan, ada jiran yang ternampak bapa dua anak tersebut membawa keluar sebiji tong berwarna biru pada pukul 4.30 pagi hari yang sama m.angsa diIapo.rkan hilang.

Sementara itu, Ketua PoIis Johor, Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay berkata, pihaknya menerima la.poran m.angsa keluar rumah pada pukul 2 pagi, 1 Mac lalu selepas berlaku perselisihan faham dengan suaminya.

” Bertindak atas maklumat, poIis menahan dua lelaki iaitu suami m.angsa serta rakan lelaki itu masing-masing berusia 32 dan 43 tahun bagi membantu siasatan.

” Suspe.k mengaku membu.nvh iste.rinya semasa wanita itu tidur dengan menggunakan senapang angin. Lelaki itu kemudian memasukkan m.ayat m.angsa bersama kain cadar ke dalam tong air berwarna biru,” katanya pada sidang akhbar di sini semalam.

Menurut Ayob Khan, m.ayat ibu dua anak itu kemudian dibawa ke kawasan ladang kelapa sawit di Bandar Penawar, Kota Tinggi untuk ditanam bagi melupuskan bukti.

Jelas beliau, suspe.k kemudian menunjukkan kepada poIis lokasi m.ayat m.angsa ditan.am pada pukul 10.30 pagi kelmarin.

” Motif pembu.nvhan dipercayai kerana cemb.uru,” katanya.

Jarak rumah pasangan dan ladang tersebut adalah kira-kira 30 kilometer.

PoIis mera.mpas selaras sena.pang angin, sena.pang patah, 54 butir peIu.ru penabur, kenderaan jenis Mitsubishi Pajero dan sebuah jengkaut.

Sia.satan awal mendapati lelaki itu tidak memiliki permit dan lesen menggunakan senj.ata api.

Kedua-dua lelaki itu dire.man enam hari bermula semalam untuk membantu si.asatan dan kes disiasat mengikut Sksyen 3O2 Knun Kesksaan serta Sksyen 36 Akta Sen.jata Api 1960.

Kosmo! semalam mela.porkan, seorang wanita yang dila.porkan hilang pada 1 Mac lalu rupa-rupanya mati dipercayai dibu.nvh suaminya sendiri.

Kjdian yang menimpa m.ang­sa terbongkar selepas poIis menahan suaminya sehari selepas kehilangan kerani sumber manusia di sebuah kilang di Ulu Tiram itu diIapo.rkan.

Sumber:k0smo

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*