‘Jangan Pertik4i Harta Suami Saya’ – Gadis 18 Tahun ‘Bersanding’ Dengan Madu, Isteri Pertama Ded4h Perangai Sebenar..

Sebelum ini v1ral satu video di media sosial memaparkan seorang gadis berusia 18 tahun telah disunting menjadi isteri kedua meskipun usianya masih muda. Lebih menarik perhatian ramai apabila mereka melihat gadis ini turut ‘bersanding’ bersama madunya di atas pelamin.

Terbaru, isteri pertama menerusi akaun Facebook miliknya, Cikk Saasepu ada menceritakan serba sedikit bagaimana mereka bertiga disatukan sebagai sebuah keluarga.

‘Jalan terbaik untuk menambah zuriat..’

Menurut isteri pertama yang dikenali dengan nama Sharifah Salmah Tuan Embong memaklumkan, dia merupakan orang yang bertanggungjawab menyatukan si suami tercinta, Saiful Abdul Satar dan madunya iaitu Nur Elyana Aleeya Myasara.

Difahamkan, Elyana sudah hampir empat tahun bekerja sebagai pengasuh anak pasangan ini malah hubungan kedua-dua wanita ini sangat akrab. Sementara itu, Sharifah meminta orang ramai supaya tidak mempertikaikan keputusan mengapa dia memilih Elyana sebagai madunya.

Saya halalkan dan maafkan setiap apa yang orang kata dan kutuk kami. Saya membenarkan suami saya menikah lagi dengan alasan tersendiri. Jangan pertikaikan harta suami saya dan rupa suami saya dan untuk yang pertikaikan umur madu saya, kenapa saya memilih dia. Hanya saya yang tahu. Alhamdulillah. Jalan terbaik untuk menambah zuriat kami hanya kami yang tahu sebab tersendiri.

Tiada simpan apa-apa rahsia

Sharifah juga menyifatkan Elyana seorang gadis yang sangat baik dan bertanggungjawab selain tidak pernah menyembunyikan apa-apa rahsia daripadanya. Bukan itu sahaja, Elyana juga dikatakan sanggup menunggu hampir setahun supaya dirinya diterima oleh Sharifah.

Dia tidak pernah merahsiakan perhubungan dengan lelaki yang bakal dia kahwin dari pengetahuan isteri sedia ada. Dia sanggup bertemu, berbincang, luahan perasaan dengan isteri sedia ada. Dia sanggup memberi masa kepada isteri sedia ada untuk menerima dirinya sepenuhnya. Bukan seminggu, bukan sebulan tapi setahun. Sesungguhnya dia wanita yang sabar.

Dalam kesempatan itu, Sharifah mengakui dia redha dan ikhlas dengan perkahwinan yang terbina itu selain berharap agar hubungan mereka sekeluarga diberi kebahagiaan dan diberkati.

Sumber: Cikk Saasepu

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: OHBULAN!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*