[VIDEO] Ibu R3bah, Anak Buat K3jutan Belikan Rumah.

Di Twitter, seorang lelaki yang dikenali sebagai Iskandar Arifin berk0ngsi sebuah video mengenai kegigihan seorang anak untuk membahagiakan ibunya. Menurut Iskandar, wanita yang dikenali sebagai Puan Juzailah itu berjaya memb4kar semangatnya untuk berusaha lebih keras demi member1kan kebahagiaan buat insan tersayang.

Rasa nak nang1s

 

Ibu mana yang tak terh4ru bila tengok anak-anak dia berjaya weh. Aku pon terk3jut tau, mula-mula teng0k dia cakap nak bawa mak dia pergi rumah kawan dia. Tapi last-last anak dia buat k3jutan hadiahkan mak dia sebijik rumah banglo dekat Tijani Ukay. Meng4lir air mata bila dia start men4ngis.

Men3rusi video berdurasi 2:16 saat itu, Juzailah kelihatan meng4jak ibunya untuk pergi ke sebuah rumah. Namun, setibanya di rumah tersebut, Juzailah atau mesra disapa dengan nama Ju memberitahu kepadanya ibunya bahawa rumah tersebut merupakan rumah baru mereka. Tambah Ju, dia mengh4diahkan rumah tersebut buat ibunya. Seb4k melihat re4ksi ibu tercinta, Ju kelihatan meng4lirkan air mata sebelum mem4suki rumah tersebut

Bak4r semangat ub4h n4sib keluarga

Bila dah memb3sar dalam ke4daan s3rba kekur4ngan ni, lagi lah buat memb4kar semangat kita untuk cub4 mengub4h n4sib keluarga untuk jadi lebih baik kan! Berk4t usaha ibu dia memb4sarkan anak-anak dia dalam ke4daan s3rba kekur4ngan, akh1rnya dib4las dengan 4adiah yang terh1ngga.

Mel1hat video berkenaan, Iskandar melu4hkan r4sa semangat untuk mengub4h nas1b keluarganya juga. Jelas Iskandar, kej4yaan yang dim1liki oleh Ju merupakan berk4t doa ibu.

Ingat tau, walau berjaya macam mana sekali pun kehidupan kita. T0longlah, jangan sesekali kita lup4kan mak ayah kita. T4npa r3stu mak ayah tak boleh kita berjaya macam hari ni. Terh4ru g1la aku bila teng0k video dari Juzailah Shariff ni. Jadi makin semangat aku nak car1 du1t! K1sah dari Puan Juzailah boleh dijadikan sebagai pemb4kar semangat korang! Walaupon dulu dia tingg4l kawasan k0muniti flat & hidup dalam ke4daan yang serb4 kekur4ngan. Tapi dia l4ngsung tak ada r4sa r3ndah diri. Tapi dia terus berus4ha utk berjaya & membahagiakan ibu yg tersayang

Di samping itu, Iskandar memberi n4sihat buat anak-anak di luar sana agar j4ngan sesekali melup4kan ibu dan ayah. Tanpa r3stu ibu dan ayah, seseorang anak itu tidak akan berjaya.

Sumber: Iskandar Arifin

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*