Nlpis S4ngat Ke Im4n?- Rekod Wan1ta M4kan Sebelvm Waktu Berbvka Tldak Ber4dab

Setiap kali bulan Ramadan tiba, sudah pasti akan ada isu-isu yang berkaitan makan di khalayak ramai diketengahkan. Ianya biasa membabitkan golongan wanita yang diketahui mempunyai kelonggaran untuk tidak berpuasa.

Terbaharu, sebuah video yang memaparkan seorang wanita sedang makan ketika yang lain dengan sabar menunggu waktu berbuka puasa tular di media sosial. Pemilik video tersebut turut mencoretkan ketidaksopanan wanita itu.

Ianya menimbulkan ketidakpuashatian netizen, mengapa perlu sampai merekod, nipis sangat kah imanmu?

Segelintir netizen menegaskan yang itu adalah hak wanita tersebut untuk makan di situ, mungkin dia mempunyai keizinan syarie namun sampai merekodkan lalu menyiarkannya di media sosial, siapa lebih tidak beradab?

Foto : Twitter

Foto : Twitter

Sementara itu, segelintir netizen lain berpendapat mereka yang tidak berpuasa, hendaklah makan di tempat tersembunyi untuk memelihara dari terkena fitnah, namun ia dicantas oleh netizen lain.

Foto : Twitter

Jadi, apa pendapat anda? Adakah kita perlu berdiam diri ketika wanita lain sedang makan di waktu siang Ramadan? Atau wanita tersebut yang perlu belajar menghormati orang lain?

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber:Cari

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*