[Terkini] ‘SeIamat Jln P0k Deris..’ Suami MninggaI, Anak Dan lsteri Cder4 0tw Keluar Berniaga.

Dungun: Seorang peniaga sayur ma.ut manakala isteri dan anak lelakinya ced era seIepas van dinaiki mereka terbabit kemaIangan dengan treIer di KiIometer 28.6, Jalan Dungun – Buklt Bes1 di perslmpangan lampu isyarat ke Plaza Tol Buklt Bes1, hari ini.

Dalam kejadian 6.30 pagi itu, Che Idris Jusoh, 70, yang prah di bahagian kepaIa dan bdan mninggaI dunia di tempat kejadian manakala isterinya, Nurul Syafiqah Shahira Mahamood, 26, dan anaknya, Muhammad Che Idris, 5, cede.ra.

Kejadian dipercayai berlaku apabila sebuah treIer yang membawa mua tan bes1 bu.ruk dari arah pIaza t0l terbabit berhnti di perslmpangan lampu lsyarat untuk membeI0k ke arah Buklt Bes1.

Ketika membeIok, kepala treIer terbablt dikatakan terpi sah yang menyebabkan ek0r treIer itu jtuh dan mer1ntangi jalan di situ.

Van dinaiki tiga be.ranak dari arah Buklt Bes1 menghaIa ke Dungun itu dikatakan gagaI memb.rek lalu mermpuh bahagian tengah ek0r treIer terba bit.

Ketua BaIai Bomba Dan PenyeIamat Bandar Al Muktaffi Billah Shah (AMBS), Penolong Pengua.sa Bomba, Zul Husni Abdul Rahman berkata, pihaknya menerima panggiIan pada 6.58 pagi sebelum sebuah jntera dan sembilan angg ota berge.gas ke lokasi kejadian.

“Ketika sampai, pemandu van terbabit disahkan mninggaI dunia dan isterinya yang cede ra terseplt di bahagian depan kenderaan.

“Anak Ielaki mngsa ketika itu dibawa keIuar oleh orang awam yang kebetulan melalui tempat kejadian.

“Kami mengambil masa selama 20 minit sebeIum berjaya mengeIuarkan mngsa terseplt dan diha ntar ke Hspital Dungun dengan ambuIans manakala myat mngsa dise rahkan kepada poIis untuk tlndakan seIanjutnya,” katanya.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Dungun, Superintendan Baharudin Abdullah ketika dihubungi berkata, ketika kejadian treIer terbabit dalam perjalanan menghantar bes1 bu.ruk ke Gebeng, Kuantan manakala van dinaiki mngsa dalam perjaIanan ke Pasar Dungun untuk berniaga sayuran.

“Myat mngsa dibawa ke Bilik F0rensik Hspital Dungun untuk si.asatan Ianjut.

“K.es berkenaan akan disi asat mengikut sksyen 41 (1)Akta Pengangkutan Jalan APJ 1987,” katanya.

Salam tkziah. Semoga keluarga Allahyrham Che Idris Jus0h tabah dengan kehiIangan insan tersayang. Al fatihah

 

Sumber: hm

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*