Gara Gara Adik Kini Rumah Dan Kereta Mewah Irwansyah Dis!ta. Rupanya Ini Yang Adiknya Buat Sampai Jadi Bruan PoIis

Adik kepada pelakon popular Indonesia, Irwansyah iaitu Hafiz Fatur kini menjadi burvan polis kerana disyaki melakukan jen4yah penyl.3wengan duit. Memetik laporan Liputan 6, pelakon tersebut menjadi salah seorang mgsaaa apabila Hafiz Fatur memalsukan dokumen dan tandatangan untuk membuat pinjaman wang berjumlah 2 bilion Rupiah (RM600,000) daripada bank. Dokumen tersebut ialah surat tanah dan kenderaan mewah milik suami Zaskia Sungkar.

“Anak guam kami terkejut apabila sebuah bank menghantar bil ke rumahnya mengatakan Irwansyah tidak membayar ansuran berkaitan pinjaman wang di bank berkenaan. Dia terkejut bagaimana boleh dibilkan walaupun tidak pernah membuat pinjaman. Setelah disemak, saya dapati banyak surat yang mengesyaki Hafiz memalsukan tandatangan Irwansyah dan Zaskia Sungkar atas kepentingannya untuk meminjam wang daripada bank. Pinjaman itu berjumlah Rp 1 hingga Rp 2 bilion,” kata peguam mewakili Irwansyah, Muhammad Zakir Rasyidin.

Irwansyah dan isterinya terkejut, apabila mereka menerima tuntutan bayaran berjumlah yang banyak sedangkan tidak pernah membuat sebarang pinjaman. Terkilan dengan perkara itu, Irwansyah akhirnya membuat laporan kepada pihak polis Polres Metro Jakarta Selatan pada 19 November lalu.

“Akhirnya pada November lalu, sebagai peguam, saya membuat laporan di Polis Jakarta Selatan berhubung pemalsuan surat. Sebab yang kami dapati adalah perjanjian kredit, surat pelepasan hak, kemudian ada surat penyata dengan tandatangan Zaskia dan Irwansyah. Tetapi Irwansyah tidak pernah berjumpa pihak bank,” katanya.

 

Sumber : KM

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*