“Anak Bini Kami Pun Nak Makan”- Penjaga Gol Kebangsaan, Kini Jadi Burv4n Pihak Bank

Majoriti anggota skuad Melaka United musim lalu kini menjadi bvruan bank selepas hampir tiga bulan tidak menerima sebarang gaji sejak Oktober tahun lalu.

Mungkin ia agak mengejvtkan, namun itulah senario sebenar dalam kem Melaka United ketika ini apabila ramai pemain skuad yang mara hingga ke separuh akhir Piala Malaysia musim lalu itu

Diburv pihak bank ekoran keg4galan menjelaskan komitmen bulanan.

Antara mangs4 penjaga gol kebangsaan, Khairul Fahmi Che Mat apabila perbualannya di laman sosial menjadi v1ral dengan beliau mengakvi dibvru pihak bank selepas tidak dibayar

gaji sejak beberapa bulan lalu.

“Ini pun sampai tiga bulan kita orang diam tau. Sebab nak jaga kan team. Tapi dah lama sangat kita orang pun ‘tenslon’ bank dok call hari-hari, anak bini nak makan,” tulisnya.

Situasi sama turut dikongslkan seorang lagi pemain Melaka United yang engg4n dikenali kepada Arena Metro apabila menges4hkan situasi berkenaan.

Katanya, pengurusan kelab berjanji menyelesaikan tungg4kan gaji pada awal Disember lalu, namun sehingga kini janji tinggal janji.

“Pengurusan kelab kata nak bayar pada awal Disember. Kami tunggu, tapi h4buk pun tak ada. Lepas itu mereka janji lagi, kata nak masuk pertengahan bulan lepas, pun sama tak ada juga.

“Sehinggalah tahun baru dah masuk ini, sama juga gaji kami tetap tak masuk. Kami dah tak boleh sabar, kesian dekat keluarga kami yang perlu diberikan makan dan minum.

“Itu belum lagi kira bayaran komitmen rumah dan kereta…sekarang ini bank asyik call tanya bila nak bayar. Kami harap sangat pihak kelab segera selesaikan tung4akan kerana kami perlukan gaji kami,” kata pemain itu.

Untuk rekod, skuad Hang Tuah yang dibimbing Zainal Abidin Hassan mengharungi kempen Liga Malaysia dengan cukup baik sepanjang musim lalu.

Kemunc4knya dalam saingan Piala Malaysia apabila Melaka United berjaya mara hingga ke separuh akhir Piala Malaysia pada Oktober lalu yang menyaksikan pasukan itu berjuang hingga ke

penentuan sepakan penalti sebelum tew4s 3-5 di tangan Kuala Lumpur City FC.

Sumber: IG melakautdfc_offic via printlyrics.net & Dunia Media

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*