Remy Ishak Nak Rileks Dulu, Ranc4ng Tak Nak Anak

Status sebagai suami orang tidak menghalang pelakon Remy Ishak untuk terus berkarya dalam bidang lakonan sekali gus menghiburkan para peminatnya.

Menurut Remy atau nama sebenarnya Mohammad Zalimie Ishak, dia menyedari ramai dalam kalangan selebriti mengambil keputusan untuk bersara selepas berkahwin.

Bagaimanapun pelakon berusia 39 tahun itu tetap akan berada dalam dunia seni kerana ia merupakan minat yang sudah tertanam dalam dirinya.

Kredit foto: IG

“Saya ada terima banyak pertanyaan mengenai perkara itu (bersara). Saya tahu ada saja rakan selebriti yang ambil keputusan berhenti selepas berkahwin.

“Tapi kalau orang bertanya, saya akan jawab yang saya takkan berhenti daripada dunia lakonan sebab ia adalah minat saya… saya minat berkarya dalam movie.

“Itu saja waktu yang saya boleh lari daripada dunia nyata dan saya rasa enjoy. Jadi, saya akan terus berada dalam dunia seni dan berkarya,” katanya kepada mStar.

 

Pelakon Pujaan Hati Kanda itu selamat bergelar suami kepada Ezza Yusof dengan sekali lafaz pada 21 Ogos lalu.

Majlis akad nikah pasangan sama cantik sama padan ini berlangsung secara sederhana dan tertutup di Masjid Negara, Kuala Lumpur mengikut prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan.

Dalam pada itu, pelakon drama Keluarga Baha Don ini memberitahu dia dan isterinya tidak mempunyai perancangan dalam soal zuri4t.

 

Melihat perkembangan pandem1k Cov1d-19 yang terus mel4nda dunia, Remy berasakan kini bukanlah waktu yang sesuai untuk dia mendapatkan cahaya mata.

“Dunia pun tak stabil lagi, begitu juga ekonomi dan situasi politik negara. Sepanjang tempoh dua tahun akan datang kita relaks dahulu.

 

“Tak perlu nak memikirkan soal anak-anak. Tapi kalau Allah kurniakan, Alhamdulillah… kami terima sahaja rezeki yang datang.

“Tapi untuk ada lebih daripada tiga orang anak dalam tempoh lima tahun, ia tak mungkin akan berlaku,” ujarnya.

 

Sumber:mStar Online

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*