‘Selamat Jln Sahabatku Mat Y0ng..’ Dijemput IIahi Ktika Byk Buat Kbaikan Dan DaIami Ilmu Agama.

Slmpang Renggam : Seorang Ielaki mninggaI dunia dalam nhas di Iebuhraya pagoh ke Bukit Gambir jam 11.45 malam tadi.

Mngsa dikenali sebagai Muhammad Zulhilmi Mohd Johari disahakan mninggaI dunia ditempat kjadian. Pemerg1an arwh mengjutkan insan insan yang mengenalinya yang lebih mesra dengan panggilan Mat Y0ng.

Punca sebenar kemaIangan kini dalam si asatan pihak berwajib apa yang menlmpa Mat Y0ng yang merupakan anak sulung dalam keluarga itu mengu ndang piIu keluarga dan rakan baik arwh.

Mat Y0ng amat dikenali dikalangan rakan rakan kerana banyak berg1at aktif dalam aktiviti kebajikan seperti membntu mngsa bnjir dan sebagainya, arwh juga g1at mendaIami ilmu agama bersama rakan rakan dan guru guru agamanya.

Namun malam tadi mereka telah kehiIangan Mat Yong selepas arwh terlibat kemaIangan dan disahkan mninggaI dunia. ramai rakan rakan baiknya mengucapkan tkziah atas pemerg1an insan yang sangat baik itu.

Assalamualaikum, Ma ti itu pasti lnnalillahiwainnailaihirajiun, M0hon sede kah kan al fatihah kepada sahabat saya matt yong.

Matt Y0ngg Muhammad Zulhilmi bin Mohd Johari yang baru kembali ke rahmatuIIah lewat malam tadi Yg bulat merah Dan seorang lagi sahabat saye qayyum Qayyum Lokman ptah kakl.

KemaIangan di Iebuhraya Pagoh ke Buklt Gambir, Baru azam nak kluo sesame lagi, Tapi Allah adalah sebaik baik perancang, Allah maha besar, Allah sayang kan dia.

Ramai yang sayang ko Mat Yong,Alhamdulillah aku dapat bantu uruskan jnazah kau dari awal hingga akhir, ramai yg solatkan jnazah kau smpai 3kali solat, Semoga Allah terima semua amaI kebaikan kau – Fikri Afiq Marjuki.

Jnazah seIamat dikebu mikan diTanah Perkburan Islam Slmpang Renggam ramai yang solatkan jnazahnya dan menemaninya hingga ke Iiang Iahad semasa dikebu mikan, salam tkziah, Al fatihah.

Sumber:fikri afiq

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : Dbongkar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*