Ada yang dkwa kerja dengan JS Picture ni beri sangat tertekan. Sekali ini reaksi padu dari Jinggo.

Sebagai seorang penerbit atau pengarah yang dipertanggungjawabkan untuk menghasilkan sebuah karya yang terbaik, sudah tentu mereka sentiasa menuntut komitmen tinggi daripada semua pihak. Tidak kita samaada daripada barisan pelakon mahupun kru-kru di belakang tabir, kesemuanya harus memberikan yang terbaik ketika sedang bekerja.

Bagi penerbit dan pengarah, Jinggo pula, dia menddahkan dirinya sering kali mendengar keluhan-keluhan daripada pemain industri yang mendkwa mereka agak tertkan apabila bekerja bersama syarikat produksinya, JS Pictures. Menurut Jinggo atau nama sebenarnya Azman Yahya, mereka ini hanya bercerita mengenai momen-momen tegang tetapi tidak pula ketika mereka sedang bergembira.

“Assaalamualaikum Malaya, Monday blues Geng Tok Sidang di mane sajer komer berada. Ramei Artis, krew, extra dengan sesiapa entah cakap kerja dengan JS Picture ni stress. Tension asyik kena marah,” tulisnya. Pendedahan tersebut dikongsikan sendiri oleh suami kepada pelakon dan pengarah, Sheila Rusli itu menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik di laman Instagram.

Dalam pada itu, Jinggo memaklumkan dia dan isteri tidak akan sesuka hati memarahi atau menegur pelakon serta kru di belakang tabir tanpa sebab yang munasabah. Katanya lagi, teguran tersebut biasanya berlaku disebabkan oleh kesilapan pelakon dan kru itu sendiri. Bagaimanapun, bapa kepada dua orang anak ini memberitahu, dia sebolehnya tidak mahu mempedulikan mengenai perkara tersebut.

“Tapi tak cerita pasal masa happy pulak sebab selalunya masa kena marah tu dorang datang lambat, tak baca skrip tak buat homework, banyak main dari kerja banyak gelak dari focus. Kenalah sebijik kan. Tu la makan dia kan. Apa pon Ohgang Peghrok kata, I don’t care! Lantakkk le komer,” kongsinya lagi.

Menerusi ruangan komen, rata-rata warganet turut menyatakan pandangan yang sama selain turut menyifatkan Jinggo sebagai sebagai seorang pengarah yang terbaik dimiliki negara ketika ini. “Wassalam. Terbaik Tok Sidang. Dah macam satu keluarga. Semua nampak happy dan enjoy. Seronok tengok team abang dengan kakak. Happy dan enjoy dapat bos macam ni. Semoga abang dan kakak serta seluruh team diberikan kesihatan dan dipermudahkan segala urusan. Stress sebab diri sendiri yang punca kena marah. Salahkan bos pula. Semoga dipermudahkan oleh-Nya segala urusan,” antara komen-komen warganet di laman Instagram.

Dalam perkembangan lain, pihak JS Pictures ketika ini dilihat sedang sibuk menjalani sesi pengambaran bagi kesinambungan drama, Ratu Ten Pin musim ke-2.

 

Sumber: Media Hiburan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*