Ibu NurSjat bawa tengok banglo mewah sebelum dijual. Rupanya memang banyak haiwan yang ada.

Usahawan kontroversi Muhammad SajjadKamaruz Zaman atau Sjat berhasrat menjual banglo mewah miliknya di Kota Damansara pada harga RM9.5 juta. Menerusi video di bawah berpeluang berjumpa dengan ibu Sjat iaitu Maimon Omar, 66, untuk bersiar-siar di sekitar kediaman mewah ini. Ibu Sajat pun ‘sp0rting’ je ajak tengok haiwan peliharaan seperti itik, ayam dan ikan… lebah pun ada.

Video:

Sjat beritahu satu syarat sekiranya mahu dia pulang ke Malaysia 

Usahawan yang mendapatkan suaka di Australia, NurSjat Kamaruzzaman, membayangkan dia tidak bercadang untuk kembali dengan mudah ke Malaysia kerana kehidupannya di negara ini “sudah hancur.” Pun begitu, dia berkata, kalau ada orang menawarkan RM2 juta kepada nya keputusan itu mungkin berubah.

“Kalau saya balik Malaysia apa saya dapat? Kalau nak bagi RM2 juta, saya baliklah. Kalau tak nak bagi, nak buat apa. Saya dah hancur segala-galanya di Malaysia, kalau RM2 juta bak mai, saya balik. Kalau tak ada RM2 juta buat apa, tak naklah. Di sini, macam-macam saya boleh dapat. Jadi kamu nak saya balik untuk apa? Cuba beritahu kenapa saya perlu balik? Kenapa you all (kamu semua) nak saya balik sangat?” katanya menjawab soalan warganet.

Sjat sebelum ini dikatakan di Mhkm4h Tinggi Syariah Shah Alam atas kesalahan mengikut Seksyen 10, Enakmen Jnyh Syariah (Selangor) 1995 kerana mengh.1na atau sehingga menyebabkan agama Islam dipandang h.1na. Disebabkan itu, dia mendapatkan suaka daripada kerajaan Australia pada Oktober tahun lalu selepas melarikan diri dari Malaysia, melalui Thailand.

Terbaru, dia dikehendaki polis bagi membantu siasatan dalam kes penipuan maklumat kad pengenalan yang sedang dibicarakan di Mahkamah Ampang Jaya. Mak ny.4h itu dikehendaki hadir di Mahkamah Ampang Jaya pada 22 Februari depan. Kegagalan berbuat demikian boleh menyebabkan satu lagi waran tangkap dikeluarkan terhadapnya.

Tak mahu disalahkan atas bnc4na alam

Sjat pada masa sama secara sinikal menjelaskan, tidak lagi mahu dijadikan seolah-olah kambing hitam sekiranya sesuatu bnc4na menimpa negara ini. Jelas Sajat, dia sudah serik apabila namanya seringkali ‘dipetik’ menjadi asbab sesuatu musibah menimpa Malaysia.

“Kalau saya balik Malaysia, saya tak boleh pakai baju terbelah-belah atas bawah macam longkang ni. Kalau saya pakai, nanti semua bnc4na alam yang berlaku kat Malaysia tu orang cakap disebabkan salah saya. Habis semua Pencetus Ummah, ustaz, ustazah, menteri agama lepas tu Jabatan Agama Islam Selangor dan Jabatan Agama Kemajuan Islam Malaysia nanti semua kata semua yang berlaku disebabkan bersubahat dengan orang berdosa macam saya,” ujarnya.

Menambah hujahnya itu, kata Sjat, walaupun dia sudah tidak berada di Malaysia, negara ini tetap ditimpa musibah. “Nanti ada yang kata Tuhan marah menyebabkan air laut bergelora, angin bertiup kencang, ribut taufan, bumbung melayang dan tanah terus retak.Ni, aku tak ada pun, masih ada ribut dan banjir sana sini. Cukup, aku tak nak diperlehkan lagi,” katanya.

‘Pendraa.4n sksval’ di sekolah agama

Menurut Sjat, orang ramai begitu mudah menjatuhkan hukum terhadapnya disebabkan penampilannya sedangkan banyak lagi perkara negatif berlaku disebabkan kejahatan yang disembunyikan. Dia turut mengambil contoh pend.r.4an sksval yang berlaku di sekolah-sekolah agama. “Manakala, manakala itu kita tak nampak, tuding satu jari kat Sjat, empat jari lagi pada orang yang tak nampak. Mereka berselindung di sebalik baju, jubah dan kopiah,” katanya.

 

Sumber: Trending

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*