Ada Yang Mengatakan Tangmo Ambil Insuran 10 Bulan Lepas Bernilai RM130 Ribu. Rupanya Anak Pengurus Tu Dijadikan Sebagai Waris.

KES pemergian aktres Tangmo Nida nampaknya masih menjadi misteri dan hangat diperkatakan dalam kalangan warganet. Pelbagai persoalan berlegar-legar dalam fikiran tentang apa sebenarnya yang berlaku antara mereka sehingga menyebabkan pemergian aktres terkenal itu. Tak kurang juga teori dan spekulasi mula muncul yang mengesyaki kejadian itu dirancang oleh pihak tertentu.

Terbaharu, aktres Anna TV Pool mendedahkan Tangmo Nida baru sahaja mengambil insurans perlindungan pemergian 10 bulan lalu. Dakwa Anna, Tangmo menamakan anak angkatnya, Easter sebagai penerima faedah. Easter merupakan anak kepada pengurusnya Kratik yang tinggal di rumah Tangmo. Perlindungan insurans itu bernilai 1 juta Bath iaitu kira-kira RM130,000.

Polis jumpa bukti lain, 5 individu mungkin didakwa

Dalam perkembangan lain, kesemua lima individu dalam bot lagu bersama pelakon Tangmo Nida mungkin berdepan dakwaan kecuaian yang membawa pemergian dan kenyataan palsu kepada polis. Lima rakannya iaitu Idsarin “Gatick” Juthasuksawat, pengurus Tangmo; Wisapat “Sand” Manomairat; Nitas “Job” Kiratisoothisathorn; Tanupat “Por” Lerttaweewit, pemilik bot; dan Phaiboon “Robert” Trikanjananun.

Dua daripadanya iaitu Tanupat dan Phaiboon telah pun didakwa kerana mengendalikan kapal tanpa lesen dan kecuaian yang membawa kepada pemergian. Bukti baharu muncul apabila Bahagian Penindasan Teknologi (TCSD) mengesan telefon Tanupat dan mendapati dia telah mengaku kepada salah seorang daripada beberapa orang yang dirujuk melalui telefon bahawa Phaiboon memandu bot itu ketika Nida terjatuh. Disebabkan kekurangan pengalaman dalam menggerakkan bot, Phaiboon dilaporkan hilang kawalan dan mendorong Nida yang berada di belakang bot memegang Wisapat kerana bimbang terjatuh.

Seorang wanita memberi penghormatan terakhir kepada Tangmo.

Takut diseret ke dalam sungai, Wisapat mendakwa dia mengalihkan kaki sehingga menyebabkan Nida terjatuh ke sungai dan mengakibatkan paha kanan aktres itu terkena kipas bot, kata sumber. Polis akan memanggil kelima-limanya untuk pertuduhan kecuaian yang membawa kepada pemergian dan memberikan kenyataan palsu kepada penyiasat, kata sumber itu.

Satu lagi sumber yang merupakan anggota pasukan Polis Wilayah 1, berkata Nitas telah memberikan kenyataan bercanggah tentang cara bot itu dikendalikan pada malam kejadian berlaku. Dia satu-satunya saksi yang memberitahu penyiasat bahawa bot itu tersentak secara tiba-tiba, menyebabkan Nida terjatuh ke dalam sungai, kata sumber.

Phaiboon gagal menghadiri lakonan semula polis mengenai kejadian malam Khamis, menggunakan bot laju model yang sama. Dia mendakwa mengalami tekanan bp tinggi, kata sumber itu. Tangmo, 37, ditemui pada Sabtu selepas tiga hari dilaporkan terjatuh dari sebuah bot di Sungai Chao Phraya. – BANGKOK POST, TNews

Wajah Bngkak Hitam Sampai Hampir Tak Kenal Pasti. Heboh Gambar Tangmo Nida Dan Ada Sesuatu Di Lehernya Buat Ramai Perasan.

Kisah kehilangan pelakon Thailand, Tangmo Nida terus menjadi perbualan hangat warganet di laman sosial. Terbaharu tular beberapa keping foto memperlihatkan keadaan jasad aktres berkenaan selepas ditemui oleh pihak berkuasa pada Sabtu lalu.

Menerusi laman Twitter dan Telegram, foto ngeri dipercayai jasad Tangmo itu tersebar meluas hingga mengundang simpati warganet. Tubuh Tangmo ditemui dalam keadaan tidak sempurna dan mengalami beberapa luka teruk pada bahagian paha. Lebih menyayat hati, wajah Tangmo juga membengkak hitam dan hampir tidak dapat dikenal pasti jika dipandang secara luaran.

Ngeri… foto dipercayai Tangmo tersebar di Telegram.

Bagaimanapun sehingga kini masih belum ada pihak dapat mengesahkan mengenai kesahihan foto yang tersebar itu. Menjengah laman Twitter, rata-rata pengguna meluahkan rasa simpati dan terkejut apabila melihat foto berkenaan.

“Seriau tengok jasad Tangmo. Sampainya hati manusia tu biar dia lemas. Takutnya! “Seram tengok gambar jasad Tangmo. Sampai hilang muka cantik dia. “Kalau tengok gambar tu macam kena bnh, nampak macam mendiang kena j.3rut di leher,” tulis warganet.

Jasad pelakon berusia 38 tahun ini dijumpai oleh pasukan penyelamat tempatan pada Sabtu lalu selepas tiga hari hilang dipercayai lemas. Jasadnya ditemui terapung di sungai sekitar 300 meter dari Pibulsongkram Pier, Nonthaburi, Bangkok, kira-kira 1 kilometer dari lokasinya terjatuh.

Pegawai bahagian Forensik Hospital Umum Polis, Kol Pol Naphat Natthasumon mengesahkan kehilangan Tangmo akibat l.3mas kerana terdapat lumpur pada bahagian paru-paru. Dalam perkembangan lain, pihak polis sedang menyiasat lima individu yang turut berada di dalam bot sama yang dinaiki Tangmo.

Lima individu dalam bot dinaiki Tangmo Nida bakal lakukan ujian penipuan, polis cuba kesan unsur cerita p4lsu

Lima individu yang berada di dalam bot laju bersama aktres mendiang Nida Tangmo Patcharaveerapong akan menjalani ujian pengesan poligraf bagi mengesan pembohongan. Ketua Balai Polis Muang, Pol Kol Chaturon Anurakbundit berkata, kelima-lima mereka akan dipanggil untuk disoal siasat dalam masa terdekat.

“Mereka akan dipanggil untuk soal siasat dan menjalani ujian pengesan pembohongan secepat mungkin memandangkan ramai tertanya-tanya sama ada mereka semua bercakap benar atau tidak,” ujarnya. Beliau menjawab soalan media mengenai keadaan yang menyebabkan aktres itu jatuh ke sungai dalam kejadian pada 24 Februari lalu.

Mereka akan dipanggil untuk soal siasat dan menjalani ujian pengesan pembohongan secepat mungkin memandangkan ramai tertanya-tanya sama ada mereka semua bercakap benar atau tidak. Lima individu atas bot laju itu ialah Idsarin ‘Gatick’ Juthasuksawat, pengurus Tangmo; Wisapat ‘Pasir’ Manomairat, Nitas ‘Job’ Kiratisoothisathorn; Tanupat ‘Por’ Lerttaweewit; dan Phaiboon ‘Robert’ Trikanjananun.

Tambah polis, Tanupat (pemilik bot) dan Phaiboon (pemandu) akan didakwa mengendalikan kapal itu tanpa lesen dan kecuaian sehingga membawa kehilangan nyawa. Beliau juga berkata, saksi akan diminta menceritakan semula peristiwa sebelum tragedi dan pertuduhan lanjut boleh dikenakan.

Selain itu, polis juga belum menerima laporan bdh siasat dan hasil ujian drh yang dijalankan ke atas lima orang yang menaiki bot laju itu. Pada Khamis lalu, aktres terkenal, Tangmo Nida atau Nida Patcharaveerapong, 38, pergi buat selamanya selepas dipercayai terjatuh ke dalam sekitar pukul 11 malam, 24 Februari lalu. Kejadian itu berlaku ketika dia menaiki bot laju di Sungai Chao Phraya bersama-sama enam orang rakannya dari Krung Thon Bridge Ke Rama Vll Bride.

Media tempatan turut melaporkan, Nida dikatakan duduk di bahagian paling belakang sebelum tergelincir dan jatuh ke dalam sungai. Pasukan penyelamat menjumpai jasad Nida yang dilihat terapung di sungai sekitar 300 meter dari Pibulsongkram Pier, Nonthaburi, Bangkok, kira-kira 1 kilometer dari lokasinya terjatuh selepas dua hari.

 

Sumber: Trending Sangat

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*