Gadis Muda Tumpangkan Pak Cik Lewat Malam Musuk Hutan Rupanya..

Seorang gadis di Twitter, Nafeesya berkongsi kisah mendebarkan disapa oleh seorang lelaki tua yang meminta bantuan untuk menghantarnya pulang ke rumah.

Pada mulanya, gadis tersebut sedikit keberatan untuk membantu memandangkan jam hampir 12 tengah malam namun dia yang merasa kasihan melihat lelaki tua itu meneruskan niat menghantar pulang ke rumah.

Kesian, dan terbayang ayah sendiri

Foto: Nafeesya

Disoal tentang lokasi rumah, pakcik itu memberitahu rumahnya terletak dia Kampung Temin berdekatan Sungai Siput. Walaupun sedikit keberatan untuk menghantar pakcik tersebut, Nafeesya akur kerana pakcik tersebut memberitahu tidak mempunyai wang untuk pulang.

Lepas dia cakap rumah dia dekat Kg. Temin, I pun blur kejap sebab tak pernah dengar, and tak expect pun kg tu dekat Sungai Siput, Pakcik tu dah naik kereta, takkan I nak cakap tak boleh hantar, I tak sampai hati. At last terus Waze Hospital Sungai Siput, dalam hati dah tawakal, niat memang nak tolong pakcik ni tapi andai kata ada benda tak elok nak jadi, tak tahu lah nak cakap apa.

Sempat ‘update location’ kepada kawan

Foto: Nafeesya

Sebagai langkah berjaga-jaga, Nafeesya berkongsi lokasi terkini dirinya di dalam group Whatsapp rakan-rakan. Ketika jam hampir menunjukkan 11.45 malam, jalan yang dilaluinya benar-benar sunyi. Kiri dan kanan jalan tidak mempunyai sebarang kereta dan hanya kereta dia yang menggunakan jalan tersebut.

Hanya ikut arahan pakcik

 

Sepanjang perjalanan, pakcik tersebut rajin bercerita mengenai perihal hidupnya. Menurut pakcik itu dia mempunyai enam orang anak, empat lelaki dan dua perempuan. Namun suasana bertukar hiba apabila pakcik tersebut menyatakan bahawa dia tidak lagi mempunyai hak terhadap anak-anaknya setelah mereka sudah mendirikan rumah tangga. Nafeesya juga sempat bertanyakan kepada pakcik itu, daripada mana datang sumber kewangan, dan pakcik itu menyatakan dia hanya meminta sedekah kepada orang awam demi kelangsungan hidupnya.

Sepanjang perjalanan balik, pakcik itu langsung tidak meminta wang kepada Nafeesya dan rakannya, cukup sekadar menghantar dia pulang ke rumah. Menurut pakcik itu, dia telah ditipu dan ditinggalkan di Ipoh.

Kiri kanan hutan

 

Setibanya di satu lokasi, pakcik tersebut meminta Nafeesya memberhentikan kereta. Nafeesya dan rakanya ketika itu tergamam apabila melihat kiri dan kanan jalan itu hanyalah hutan semata-mata dan tiada sebarang rumah yang terdapat di situ.

Pakcik itu sempat mengucapkan terima kasih sebelum pulang.Dia juga sempat menyuruh Nafeesya menyuluhkan lampu keretanya menghala ke hutan tersebut untuk memudahkan dirinya berjalan masuk ke kawasan rumah.

Hidup sebatang kara

 

Foto: Nafeesya

Menurut rakan Nafeesya, menerusi hasil carian di Facebook, pakcik itu memang seorang yang daif dan hidup sebatang kara. Perkongsian Nafeesya itu telah mendapat 20.9k retweet dan 13.7k likes di Twitter. Rata-rata netizen memuji tindakan yang telah diambil dan mengucapkan ribuan terima kasih kepadanya.

Sumber: Nafeesya via Ohbulan

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  satkobaviral.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*