“bahasa mereka masih terjaga” – Disahkan Positif, Dr Zulkifli pula dicemuh sekali individu Ini dedah sesuatu

Semalam, kec0h di media s0sial apabila Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al Bakri disahkan dijangk1ti wab4k C0vid-19.

Perkara tersebut sudah tentu mengund4ng pelbagai reaks1 terutama rakyat dimana rata-rata melu4hkan rasa simpati selain tidak kurang juga ada yang mengkrit1k.

Tinjauan di media s0sial, rata-rata warganet tidak melepaskan peluang untuk mel0ntarkan pandangan serta pendapat masing-masing terhadap 1su berkenaan.

Bagaimanapun melalui perkongsian di laman Twitter @candawaratu , dia berpendapat bahawa ramai mengkr1tik perkara berkenaan namun masih dengan cara yang s0pan dan berad4b.

“Kat Facebook ramai ja kr1tik Dr Zul tapi bahasa mereka masih terjaga,” kongsinya.

 

Bagaimanapun menurutnya, berbeza pula dengan segelint1r pengguna laman Twitter yang terdiri dalam kalangan anak muda dimana terdapat juga yang menyuarakan krit1kan mengikut em0si sehingga mengaba1kan ad4b serta nilai murni.

“Dekat Twitter ni makin menjadi² b1adabnya. Begitulah kebanyakan anak muda, rasa depa ja terpal1ng betul dan terpaling m0den. Apabila dah terbiasa b1adab, semua dia l1bas,” katanya.

Namun begitu terdapat juga beberapa individu yang berpendapat bahawa sebagai seorang pemimpin, ia bukan ‘tiket’ untuk bebas kemana sahaja apabila bekas mufti Wilayah Persekutuan itu did4kwa tidak menjalani proses kuarantin sebaik sahaja pulang dari Sabah.

Apa-apapun, sudah semestinya orang ramai tidak lupa mendoakan agar Dr Zulkifli dalam keadaan sihat dan kembali sembuh seperti biasa!

Sumber: candawaratu , Twitter via penmerah

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  satkobaviral.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*