Pes4kit positif C0vid-19, klinik Kesihatan di Besut jalani sanitasi

BESUT – Klinik Kesihatan Pasir Akar di sini melakukan proses nyahkuman selepas dikunjungi dua pes4kit yang positif pandemik koron4virus (C0vid-19) semalam.

Exco Kerajaan Tempatan, Perumahan, Kesihatan dan Alam Sekitar negeri, Dr Alias Razak berkata, proses sanitasi di seluruh kawasan itu dilakukan segera sebagai langkah pencegahan.

Beliau berkata, pembersihan dilakukan di semua kawasan yang dikunjungi pes4kit mengikut panduan ketat di bawah Akta Pencegahan dan Pengawalan Peny4kit Berj4ngkit 1988.

“Terdapat dua kes positif C0vid-19 dari Cyberjaya yang datang ke Klinik Pasir Akar di sini. Kedua-duanya telah dimasukkan ke Hospital Kuala Berang untuk menerima raw4tan.

“Keluarga dan kontak rapat telah dikenalpasti dan telah menjalani proses saringan. Kesemua mereka dikuar4ntin di rumah,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian di sini hari ini.

Sementara itu, Jabatan Kesihatan Negeri Terengganu menerusi kenyataan dilaman sosial rasmi Facebook memaklumkan, terdapat sebanyak 26 kes aktif iaitu sedang dir4wat di negeri ini dengan pertambahan satu kes baharu sehingga jam 12 tengah hari semalam (6 Oktober 2020).

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*