Ini Kisah Hidup Dena Rachman, Rela Jadi Murt4d Kerana Kec3wa

 

Nama Dena Rachman menjadi sebutan di Indonesia kerana perjalanan hidupnya. Bekas penyanyi kanak-kanak itu menjadi perhatian kerana dia mengaku telah menukar agama dan akan berkahwin dengan lelaki warga asing.

Bukan hanya itu, kehidupan Dena Rachman sejak dia remaja telah menimbulkan banyak kontr0versi. Lebih-lebih lagi, dia dengan tegas memilih untuk menjadi wanita dan telahpun menuk4r jant1na.

Pada usia kecil, Dena dikenali sebagai penyanyi cilik dengan nama Renaldy pada era-90an.

Lihat video nyanyian Dena ketika menjadi penyanyi cilik di bawah.

Kini Seorang Pereka Fesyen Yang Berjaya

Dena kini merupakan seorang pereka fesyen berbakat dan memiliki label fesyen yang popular di kalangan pencinta fesyen.

Tuk4r Jant1na Pada Tahun 2009

Menerusi wawancara bersama Dena  di video YouTube Daniel Mananta, Dena mengakui bahawa dia merasakan dirinya seorang wanita sejak dia bersekolah. Namun, dia hanya berani menyatakan hasratnya untuk menjadi wanita kepada keluarganya pada tahun 2009 ketika dia habis pengajian dan mula bekerja.

Setelah menyatakan hasratnya untuk menjadi tr4nsg3nder, Dena ditolak oleh bapanya. Namun, tidak lama kemudian, bapanya mula menerima. Dena juga menganggap bahawa bapanya tidak menunjukkan perasaan bersalah kerana gag4l mendidik dirinya sendiri.

Tukar Agama Dari Islam Ke Krist1an

Dena sempat menjadi ate1s (tidak beragama) sebelum memutuskan untuk memelvk agama Krist1an. Menjadi tr4nsg3nder pasti menjadikan Dena harus menjalani kehidupan yang sukar di kelilingi masyarakat yang rata-rata tidak menerima penampilannya.

Dena mengakui bahawa dia merasa kec3wa dengan persekitaran dan mengalami pengalaman hidup yang p4hit hingga akhirnya dia tidak percaya kepada Tuhan. Dena mulai tidak percaya akan kewujudan Tuhan sehingga pada tahun 2015 dia mendapat rasa tenang ketika melihat orang Krist1an beribadah.

Bermula dari itu, Dena akhirnya mempelajari agama Krist1an dan memutuskan untuk memelvk kepercayaan ini. Menurutnya, keputusan Dena untuk menukar agama kerana  kek3cewaannya terhadap persekitaran dan pengalaman hidupnya.

Kekec3waan ini membuatnya mar4h dan memilih untuk tidak percaya kepada Tuhan. Lebih-lebih lagi, dia merasakan bahawa dia berbeza dengan orang lain pada umumnya.

 

Sumber : Murai.my

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  satkobaviral.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*