[VIDEO] “Terima kasih banyak semua… alright thank you” – Da’i Syed

 

SUSULAN enam laporan diterima pihak polis membabitkan pelbagai kesalahan sksual, rem4n terhadap pendakwah selebriti iaitu Da’i Syed disambung lagi selama lima hari bermula Rabu hingga Ahad ini bagi membantu siasa-tan.

Perintah reman dikeluarkan Timbalan Pendaftar Mahkamah Tinggi Shah Alam, Tuan Ahmad Feisal Mohd Azmi pada Selasa.

Da’i Syed atau Syed Syah Iqmal Mohammad Shaiful Syed Jamallulail kelihatan tenang ketika hadir ke Kompleks Mahkamah Shah Alam kira-kira pukul 11 pagi.

Suspek yang berusia 25 tahun memakai baju yang sama berwarna hijau ketika hadir untuk permohonan rem-an pertama pada Jumaat, 27 November lalu.

Dia yang kelihatan kusut dan seolah-olah tidak terurus bagaimanapun sempat mengucapkan terima kasih kepada pihak media yang membuat liputan.

Da’i Syed hadir dalam keadaan tidak terurus.

“Terima kasih banyak semua. Alright thank you… Assalamualaikum jumpa lagi,” katanya sebelum meninggalkan mahkamah sebeum memasuki kenderaan polis.

Sementara itu peguam Ahmad Amzar Ahmad Azlan yang mewakili sus-pek memberitahu pihak media, Da’i Syed menafikan kesemua tudu-han yang dibuat ke atasnya.

Dia akan cuba membersihkan namanya melalui peruntukan undang-undang yang ada.

AHMAD AMZAR AHMAD AZLAN

PEGUAM

“Dia menafikan sebarang kesalahan terhadap aduan atau tudu-han yang dibuat terhadapnya dan dia sedia memberi kerjasama kepada polis untuk membuktikan bahawa dia tidak bersalah.

“Dia akan cuba membersihkan namanya melalui peruntukan undang-undang yang ada.

“Saya dimaklumkan ada banyak report tiba-tiba muncul, ada kemungkinan akan disambung siasa-tan di balai-balai lain,” ujar peguam bela kepada mStar.

Pada 26 November lalu, Syed dita-han selepas polis menerima laporan dak-waan ro-gol terhadapnya.

Manakala pada Isnin, Ketua Siasatan Jena-yah Selangor, Datuk Fadzil Ahmat dalam satu kenyataan berkata, pihak polis menerima enam laporan mengenai salah laku se-ksual membabitkan Syed.

Siasatan bakal dijalankan di bawah Kanun Keseksaan iaitu seksyen 376 kerana mero-gol, seksyen 354 kerana melakukan cabul, seksyen 377 iaitu s*ks luar aturan tabii dan skesyen 323 kerana mendatangkan kece-deraan.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  satkobaviral.com

Sumber: mstar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*