Tular video isteri ahli parlimen Padang Rengas l4nggar SOP kuar4ntin, ini jawapan Haflin

 

SETELAH disahkan posit1f Cov1d-19, isteri, anak dan pembantu kepada Ahli Parlimen Padang Rengas Nazri Abdul Aziz kini sedang menjalani kuar4ntin kendiri.

Nazri disahkan posit1f Cov1d-19 selepas menjadi kont4k rapat kepada seorang pes4kit ketika mengadakan sidang media untuk menarik kembali sokongan terhadap kerajaan Perikatan Nasional (PN) di Kuala Lumpur minggu lalu.

Selepas Nazri, Isterinya yang dikenali sebagai Haflin Saiful dan anaknya yang berumur empat tahun turut disahkan dij4ngkiti wab4k tersebut.

Menurut SOP terbaru Kementerian Kesihatan, pes4kit Cov1d-19 dalam kategori Tahap 1 (tiada gej4la) dan Tahap 2 (gej4la ringan) perlu menjalani kuar4ntin di rumah selama 10 hari.

Maka mereka sekeluarga mengambil keputusan untuk menjalani tempoh kuar4ntin di sebuah Villa yang terletak di Kelantan.

Haflin juga turut membuat hantaran di Instagram menunjukkan dirinya berada dalam kuar4ntin di Villa Danialla Beach Resort yang terletak di Bachok, Kelantan.

Tular video isteri ahli parlimen Padang Rengas langgar SOP kuarantin, ini jawapan Haflin

Namun lain pula yang jadi apabila posting yang dikongsikan Haflin dengan caption “best home quar4ntine ever” dengan latar belakang laut membuatkan warganet mendakwa mereka melanggar prosedur operasi standard (SOP) ketika menjalani tempoh kuar4ntin.

Melalui video yang dikongsikan, kelihatan Haflin sedang gembira mandi laut sambil memakai gelang merah jambu yang dipercayai gelang kuar4ntin Cov1d-19.

Nanum, Haflin menafikan melanggar SOP Cov1d-19 selepas videonya di tepi pantai menggunakan gelang bewarna merah jambu tular dan menjadi bahan bualan ramai di media sosial.

Haflin berkata, video yang dimuat naiknya di akaun Instagram adalah di pantai persendirian.

“Ini adalah kawasan pantai persendirian, tempahan khas saya dan ia tidak terbuka untuk pengunjung luar,” katanya.

Tambahan pula Villa itu dah ditutup kepada orang ramai sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Bagi Haflin, dia tiada masalah untuk hidup aktif sepanjang kuar4ntin memandangkan tempatnya tinggalnya ada ruang luas dan kebetulan ia terletak di tepi pantai.

Maka kini terjawab sudah dakwaan warganet berkenaan isu gelang merah jambu Haflin.

Video yang berdurasi 20 saat itu menunjukkan aksi Haflin berada di tepi pantai dan berlari menuju ke dalam lautan sambil diperhatikan anak dan pembantu rumahnya.

Terdahulu, pada 12 Januari lalu, Nazri mengadakan sidang media di Ibu Pejabat Umno di Kuala Lumpur yang turut disertai Ahli Parlimen Pasir Salak Tajuddin Abdul Rahman dan bekas setiausaha Umno Bandar Tun Razak, Zaharin Mohd Yasin.

Empat hari kemudian Zaharin mengesahkan dirinya dijangk1ti Cov1d-19.


 

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: Sinar Harian

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*