[Terkini] ‘Jumpa Di Syurga Anak2ku..’ Jsad Rahena Dalam Trgdi B0t K4ram Akhirnya Ditemukn.

TAWAU: Memasuki hari ketiga pencarian, akhirnya mngsa terakhlr tiga b.eradik yang hiIang dalam kejadian b0t ka ram pada Sabtu ditemukan berhampiran Sungai MembaIua hari ini.

Ketua BaIai Bomba dan PenyeIamat (BBP) daerah, Julius John Stephen Jr berkata, mangsa ketiga, Rahena Muhaimin, 20, ditemukan Iemas oleh anggo ta Agensi Penguatku asaan Maritim Malaysia, Sabah pada jam 8.34 pagi tadi.

Pasukan bomba bersama agensi penyeIamat lain membawa myat mangsa ketiga ini ke pus at 0perasi dan seterusnya diserahkan kepada pihak poIis untuk tlndakan lanjut.

Semalam, dua myat adik mngsa iaitu Jaidi Muhaimin yang berusia lima tahun dan Saiful Muhaimin, 15, berjaya ditemukan oleh penduduk kampung di pesi.sir pantai dan di perairan Tinagat.

Tiga be radik ini diIaporkan hiIang pada jam 4.45 petang Sabtu apabila bot yang dinaiki bersama enam lndividu lain ka ram ketika dalam perjalanan pulang dari Ba tu 4 Kampung Rawa-Rawa ke Kampung Batu Payung.

Namun, enam mngsa berjaya diselamatkan semalam dan tiga beradik itu diIaporkan hiIang.

0perasi menca ri dan menyelamat ($AR) dijalankan dengan menggunakan aset-aset pelbagai agensi keseIamatan dan 20 bot orang kampung

Salam tkziah buat keluarga 3 adik be.radik ini. Semoga tabah atas kehiIangan ketiga2 anak soleh. Al fatihah

 

Sumber:UTUSAN ONLINE

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*