Usahawan Tunjuk Duit ‘Kepok-Kepok’, Sekali LHDN Masuk Komen PerIi

PETALING JAYA – Sejak kebelakangan ini, makin ker4p golongan usahawan memuat naik video sedang mengira wang hasil jualan perniagaan mereka dalam kuantiti yang banyak.

Baru-baru ini, menjadi perhatian pengguna media sosial apabila tul4r sebuah rakaman yang memaparkan pasangan usahawan sedang memasukkan sejumlah wang dengan nilai RM1.45 juta ke dalam beg.

Menerusi perkongsian @farhanazahra91 di TikTok yang juga pengasas produk kecantikan, dia memaklumkan dengan tindakan memuat naik video sambil menunjukkan wang yang banyak mampu menarik perhatian pengguna lain.

“Tunjuk duit la baru ‘FYP’,” katanya.

Lebih menarik perhatian apabila admin Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) turut meninggalkan komen pada video tersebut seolah-olah memberi kata-kata mem3rli.

“Banyak duit itu, ada panggil kami tak,” tulisnya.

Sementara itu, rata-rata orang ramai merasa kurang senang dengan tind4kan mereka apabila dikatakan riak dan segelintir pengguna mempert1kaikan sama ada wang tersebut disalurkan untuk membantu orang lain atau tidak.

“Duit yang kita ada sekarang ini belum tentu kekal milik kita, moga pasangan ini lakukan sedekah juga untuk lebih berkat, bukan tayang duit semata-mata,” kata seorang pengguna.

Sehubungan itu, usahawan yang dikenali dengan panggilan Cik Na itu, membal4s semula komen pengguna tersebut serta menunjukkan sebuah video lain memaparkan situasinya bersama beberapa pegawai sedang berbincang mengenai bantuan yang ingin disalurkan.

“Tengok video ini, kalau Cik Na tunjuk kata r1ak, bila tak tunjuk macam-macam andaian orang pada Cik Na,” tulisnya.’

Tangkap layar komen yang ditinggalkan oleh admin LHDN berhubung video yang dikongsikan seorang usahawan

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber:K! ONLINE

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*