Siap Kirim Salam Pada Syed Saddiq, Kini Yasin Sulaiman Bakal Ddkwa Gara Gara Tanam Gnja Di Rumah

Yassin tiba di komplaks Mahkamah Petaling Jaya kira-kira pukul 10 pagi Khamis. Kirim salam kepada Syed Saddiq. Demikian pesanan penyanyi dan komposer Yasin Sulaiman kepada wartawan ketika tiba di Kompleks Mahkamah Petaling Jaya kira-kira pukul 10 pagi Khamis. Yassin adalah individu yang ditahan kerana mengusahakan ‘ladang mini’ tanaman gnja di kediamannya di Kota Damansara pada 24 Mac lalu.

Penyanyi dan komposer itu akan didkwa mengikut Seksyen 39B dan Seksyen 6B Akta Bahan Terlarang berbahaya. “Kirim salam pada YB Syed Sadiq, minta dia segerakan kelulusan kanabis untuk perubatan di Parlimen,” kata Yasin kepada pihak media. Minggu lalu, kegiatan penyanyi nasyid yang juga komposer muzik menanam pokok gnja akhirnya terb.0ngkar selepas kediamannya diserbu polis.

Dalam s.rbvan pada 5.30 petang, polis menemukan 17 pokok dalam pasu disyaki g.nj.4 di bilik, balkoni rumah dan dalam almari baju. Polis turut menemukan dua plastik berisi ketulan mampat daun kering disyaki g.nj.4 seberat 214 gram, cecair pemusnah serangga, alat pengukur kandungan PH air, alat penyukat suhu, lampu, alat menyiram tanaman dan alat pengudaraan.

 

Sumber, Mstar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*